В Україні діє нова секта, що пропагує «русский мир», залучає зірок і політиків, – розслідування
  • Птн, 26/02/2016 - 13:16

В Україні працює організація «Аллатра», у діяльності якої, здавалося б, немає нічого незвичайного. Напіврелігійна, напівокультна структура, що влаштовує акції доброти та миру. Та це лише красива обгортка, яку використовують для зомбування людей.

Про це йдеться у розслідуванні 24 каналу.

Як зазначається у сюжеті, символ цієї організації, використовуючи публічних людей і масштабну рекламну кампанію по всій країні, намагаються «запам’ятати» у голови українців. «Аллатра» називається і книга, яка обіцяє «змінити хід історії» і стати головною для українця. Ззовні вона дуже нагадує Біблію. А от написали її у 2009-му. Щоправда, активно пропагувати стали тільки у 2013-ому. За дивним збігом саме тоді, коли в Україні набрала обертів Революція Гідності.

Журналісти зазначають, що справжнім автором книги може бути Марія Цвигун, відома раніше як Марія Деві Христос зі своїм сумнозвісним «Білим братством». Навесні 2013 вона відновила свою активність у Москві, закликала Путіна ввести війська в Україну та писала оди Януковичу.

Фахівці вказують на чіткий російський слід у діяльності організації «Аллатра», від якої лунають заклики до «єднання слов’ян» навколо однієї ідеї – побудови «русского мира».

Як йдеться у сюжеті телеканалу, впливати на окремих людей чи навіть групи – замалі масштаби для організації, яка замахнулася на свідомість цілої нації. Справжнє ноу-хау «Аллатри» – вербувати громади і цілі міста. Тихо, без зайвого шуму, але одночасно у всіх регіонах країни.

Журналісти зібрали факти експериментів із дітьми та передали до Міносвіти. Там обіцяли жорстко відреагувати та взяти школи-порушники на контроль.

Справа «Аллатри», без перебільшень, стосується національної безпеки країни. Оприлюднені 24 каналом матеріали є приводом порушити кримінальне провадження, наголошується у сюжеті. 

ВІДЕО Каналу24: