В Україні поширюються засуджені Церквою "об'явлення"
  • Чтв, 05/09/2013 - 15:15

Останнім часом в українському сегменті інтернету набувають популярності т.з. "обявлення Марії Божого милосердя". У зв'язку з тим, що ці об'явлення були засуджені Церквою, рекомендуємо ознайомитися з думкою Церкви стосовно цього питання.

 

 

 

Заява Архиєпископа Колеріджа з Брісбену, Австралія

Нещодавно до мене дійшла інформація, що у Архиєпархії Брісбену поширюються повідомлення, які начебто отримує від Христа жінка на ім’я Марія Божого Милосердя.

Я дослідив кілька з цих повідомлень і прийшов до висновку, що вони є явно оманливими і не відповідають істинній христянській вірі, як її навчає Католицька Церква. Так званий адресат повідомлень діє анонімно і відмовляється ідентифікувати себе чи виступити перед місцевою церковною владою для богословського дослідження змісту цих послань.

Послання містять певні богословські та історичні помилки, декотрі з яких підпадають під категорію “bogus millenarianism” і радше сіють страх, аніж мир Духа. Вони використовують елементи католицької віри лише для того, щоб підірвати її в основі. Більше того, у своїх звинуваченнях проти Папи Франциска вони є образливими. Саме тому послання Марії Божого Милосердя не слід сприймати серйозно, обговорювати і поширювати в межах Архиєпархії Брісбену.

http://adriansharp.files.wordpress.com/2013/05/abp-coleridge-ordinariate-and-maria-divine-mercy.pdf

 

Заява Єпископа Річарда Жж. Мелона, Апостольського адміністратора Портленду, єпископа Буффало

27 серпня 2013 р.

Нещодавно до мене надійшов запит щодо матеріалів, які поширюються через вебсторінку www.thewarningsecondcoming.com. Вебсторінка містить записи «Марії Божого Милосердя», що є псевдонімом анонімної жінки, яка, як повідомляється, живе в Дубліні і заявляє, що є римо-католичкою та «отримує духовний провід від Католицької Церкви». Оскільки певні з цих «повідомлень» поширюють негативне ставлення до навчань Другого Ватиканського собору та папства, я попросив провести певні дослідження щодо «автентичності» цих т.зв. об’явлень.

Конференція католицьких єпископів США здійснила запит до Конференції католицьких єпископів Ірландії стосовно того, чи видавали ірландські єпископи якісь вказівки на цю тему. Декотрі єпископи не знали про ці об’явлення і жоден з них не видавав будь-яких заяв. Окрім того, оскільки ця особа використовує псевдонім і діє анонімно, важко проводити якесь дослідження. Однак певні єпископи видали заяву на цю тематику. Зокрема єпископ Колерідж з Брісбену, Австралія, зазначив:

«Я дослідив кілька з цих повідомлень і прийшов до висновку, що вони є явно оманливими і не відповідають істинній христянській вірі, як її навчає Католицька Церква. Так званий адресат повідомлень діє анонімно і відмовляється ідентифікувати себе чи виступити перед місцевою церковною владою для богословського дослідження змісту цих послань.

Послання містять певні богословські та історичні помилки, декотрі з яких підпадають під категорію “bogus millenarianism” і радше сіють страх, аніж мир Духа. Вони використовують елементикатолицької віри лише для того, щоб підірвати її в основі. Більше того, у своїх звинуваченнях проти Папи Франциска вони є образливими. Саме тому послання Марії Божого Милосердя не слід сприймати серйозно, обговорювати і поширювати в межах Архиєпархії Брісбену».

Окрім того, видання «National Catholic Register» та «New Advent» опублікували негативні оцінки щодо об’явлень Марії Божого Милосердя. Публікації можна переглянути за посиланнями: http://www.ncregister.com/blog/jimmy-akin/9-things-you-need-to-know-about-maria-divine-mercy та http://blog.newadvent.org/2013/03/a-closer-look-at-false-prophecies-of.html .

Враховуючи, що Церква ще не висловила своєї думки стосовно автентичності цих «об’явлень», і  той факт, що більше одного єпископа засудили їх як такі, що підривають католицьку віру в її основі, я таким чином забороняю розповсюдження та поширення матеріалів про Марію Божого Милосердя у Єпархії Портленду. Якщо ви станете свідком того, що хтось на вашій парафії обговорює чи поширює ці матеріали, прошу вас повідомити їх про цю заборону. Ця заборона чинна до того часу, поки Церква не визнає ці «об’явлення» автентичними.

http://mariadivinemercytrueorfalse.blogspot.com/

 

«Одкровення» Maria Divine Mercy офіційно оголошені єретичними на Словацькому З'їзді Єпископів 9 травня 2013 .

Дорогі Брати і Сестри,

Я дізнався, що в деяких парафіях сильно поширені повідомлення про так зване Велике Попередження, засновані на особистих одкровеннях ірландської ясновидиці. Ці повідомлення поширюються мережею Інтернет.

Я виявив ці навчання єретичними, які суперечать вченню Католицької Церкви і виявляють ознаки сектантства. У цьому навчанні містяться молитви про милість Господа і заклики до покаяння, точно так само, як вчить Католицька Церква, але й цитати з Святого Письма коментуються і пояснюються свавільно і невідповідно до вчення Католицької Церкви.

Такі ж тенденції мали місце і в ранньому християнстві, тому Апостол Петро писав: «А насамперед знаєте, що ніяке в Письмі пророцтво не припускає особистого тлумачення.» ( 2 Пет 1:20) .

Після відвідування сайту MDM я також виявив, що віруючі купують на ньому так звану «Печатку Живого Бога», щоб її освятити у священика. Наголошую, що будь-який священик, який має віру в Христа і Його Церкву, не повинен цьому потурати, інакше буде винен у злочині проти віри.

Тих з вас, хто буде поширювати ці досить маячні «одкровення», закликаю звернутися прямо до слів Святого Письма, написаних апостолом Павлом: «Дивуюся, що ви так швидко покинули того, хто вас покликав Христовою благодаттю, і перейшли на іншу євангелію; не те, щоб вона була справді інша, але деякі баламутять вас, бажаючи перемінити Євангелію Христову. Та коли б чи ми самі, чи ангел з неба проповідували вам іншу, більше за те, ніж ми вам проповідували були, нехай буде анатема! Як ми казали перше, так і нині повторяю: Коли хтось вам проповідує іншу Євангелію, ніж ту, що ви прийняли, -нехай буде анатема! Хіба я отим запобігаю ласки у людей чи в Бога? Хіба намагаюся людям подобатися? Якби я ще й людям хотів подобатися, я не був би Христовим слугою.» ( Гал. 1, 6-10)

Всіх віруючих, які, можливо, через незнання почали вірити у згадані повідомлення, закликаю залишити ці єретичні вчення, і не поширювати їх.

Я був зобов'язаний виступити з даного питання, щоб підкреслити чистоту Католицької віри, послух і єдність зі Святішим Отцем, а також заради спасіння ваших душ.

Ординарій Спішської єпархії,
єпископ Штефан Сечка ( Sečka Stephen ).

http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20121121036 / http://terramariana.org/lozhnye-otkroveniya-maria-divine-mercy-oficialno...