В Україні відбулася виставка унікальних видань Біблії
  • Чтв, 12/11/2015 - 12:24

Виставку, присвячену найбільш тиражованій книзі всіх часів, Біблії, організували на щорічному міжконфесійному Дні Біблії, який відбувся 8 листопада в Новій Каховці (Херсонська область) в храмі Церкви Різдва Христового, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на прес-центр церкви.

Понад 20 раритетних видань Книги книг, надрукованих у різні роки різними мовами, надали церкві міста, які вже п'ятий рік поспіль разом відзначають національний День Біблії. На виставці можна було побачити і навіть торкнутися унікального видання Біблії церковнослов'янською мовою 1908 року або майстерно прикрашеної польської Біблії 1909 року. Були також переклади Біблії українською, російською, польською, вірменською, грецькою, латиною та івритом.

«Біблія, як відомо, за час свого існування пройшла довгий і нелегкий шлях. Вона надихала багатьох митців і вчених, впливала на формування культур і народів і весь цей час залишалася найбільш тиражованою і читаною книгою людства, – зазначили організатори виставки. – Тому не дивно, що ця виставка викликала великий інтерес і оживила для її відвідувачів біблійну історію, показала спільність усіх християнських конфесій і нагадала про тих, хто впродовж століть беріг і поважав цю священну книгу».

Цього року День Біблії зібрав разом представників 10 церков Таврійського краю. Загалом у святкуванні взяли участь священнослужителі Церкви Різдва Христового ХВЄ, Свято-Андріївського храму УПЦ (МП), Римо-католицької парафії міста Таврійськ, Євангелічно-лютеранської церкви, Першої церкви ХВЄ, церкви «Нове покоління», Церкви Воскресіння Христового ХВЄ міста Каховка та інших. Своєю присутністю підтримку міжконфесійного діалогу в Новій Каховці висловив і міський голова Володимир Коваленко.