В Україні відбулось засідання Літургійної Комісії РКЦ
  • Птн, 06/09/2013 - 11:59

4 вересня у Євпаторії в парафії св. Мартина, Папи і мученика, відбулося робоче засідання Літургійної Комісії при Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України. На цьому засіданні були заслухані звіти членів Комісії про виконану роботу і обговорені плани на майбутнє.

Як повідомив Голова Літургійної Комісії єпископ Яцек Пиль, навесні майбутнього року будуть закінчені роботи з приготування до друку «Обрядів освячення храму» та І тому Лекціонарія (періоди Адвенту та Різдва). Крім того, на даному етапі Комісія працює над підготовкою хоралу для органістів, в якому будуть вміщені гармонізації месальних співів, літаній, молебнів, гімнів та інших найбільш вживаних у літургії співів. Церква в Україні, яка нещодавно отримала новий Месал, дуже потребує такого видання.

Також було вирішено створити сайт Літургії Комісії, на якому публікуватимуться нові напрацювання Комісії, а також будуть розміщені затверджені Комісією співи, молитви та молебні, які можна використовувати в літургії. Натомість на цей момент Літургійна Комісія рекомендує використовувати молитовник «Щоденно з Богом», який можна придбати в Католицькому Медіа-Центрі.

Джерело: www.catholic-media.org