В Україні запроваджується євангелізаційна програма для в’язнів
  • Птн, 18/11/2022 - 18:54

«Дорога в’язня» – така програма духовної і моральної віднови запроваджується в Україні. Цю програму опрацювала міжнародна міжконфесійна організація Prison Fellowship International, що підтримує євангелізацію у в’язницях. В Україні подібна організація діє під назвою «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» і до неї належать десять християнських Церков.

Програма «Дорога в’язня» полягає у десяти двогодинних зустрічах, які ведуть двоє волонтерів для 15-особових груп. Під час цих зустрічей волонтери демонструють фільми з історіями колишніх в’язнів, а з допомогою Євангелія від святого Марка допомагають учасникам знайти відповіді на такі запитання: Ким є Ісус? Що Він для мене зробив? Як я відповідаю на Його заклик? 

Зазвичай щотижневі зустрічі так захоплюють в’язнів, що багато з них хоче їх продовжувати. За добрим прикладом багатьох інших країн керівництво місць позбавлення волі в Україні активно підтримує програму в’язничних євангелізаторів.

У Чернівцях відбувся курс, у якому взяли участь 70 осіб, які займаються в’язничним служінням. В’язничне душпастирство Римсько-Католицької Церкви представило сімох капеланів, серед яких є духовні і світські, зокрема дві жінки. Слухачі курсу отримали сертифікати, що дають їм можливість, якщо на це є згода центрального в’язничного керівництва, проводити зустрічі цієї програми.