В українській церкві столиці Литви молилися за мир в Україні
  • Чтв, 13/12/2018 - 12:54

11 грудня 2018 року з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України в українській греко-католицькій церкві Пресвятої Трійці м. Вільнюса відбулася молитва за Україну.

Цього дня було представлено дві фотовиставки: «Світ, який ми захищаємо» авторства низки українських фотокореспондентів, а також «Віра в умовах бойових дій» авторства колишнього капелана брата Роберта Леніва, ченця Церкви Пресвятої Трійці, підготовлену за сприяння Посольства України в Литовській Республіці.

Молитву очолив парох церкви Пресвятої Трійці о. Вінкентій Пелих, ЧСВВ спільно з  головним капеланом ЗС Литви Рімасом Венцкісом.

До присутніх з вітальним словом звернулися Посол України в Литовській Республіці Володимир Яценківський та аташе з питань оборони Посольства України в Литовській Республіці полковник Олександр Коберський.

Посол, зокрема, висловив вдячність литовському народу за надання допомоги Україні з метою подолання зовнішньої військової агресії, наголосивши, що  сьогодні український народ відчуває міцну та щиру підтримку Литви, усього литовського народу у боротьбі, що її веде Україна, захищаючи найвищі людські цінності – свободу та гідність.

Також у заході взяли участь перший керівник Парламенту незалежної Литви Вітаутас Ладсбергіс, високопосадовці Міністерства оборони ЛР, члени Європарламенту від Литви, депутати Сеймаса ЛР, представники дипломатичного корпусу, акредитовані в ЛР, актив української громади м. Вільнюса та Каунаса, литовські волонтери, військовослужбовці Збройних Сил України, які брали участь в АТО і наразі проходять реабілітацію у медичних закладах Литви та офіцери Збройних Сил України, які навчаються в освітніх закладах Литовської Республіки.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua