В українській парафії Свв. Сергія і Вакха Преосвященний Владика Діонісій (Ляхович) очолив подячні моління за прожитий рік
  • Птн, 01/01/2016 - 16:31

У четвер, 31 грудня, в останній день 2015 року, в українській парафії Свв. Сергія і Вакха в Римі була звершена подячна молитва за рік, що минає. Подячний Молебень до Пресвятої Богородиці очолив Преосвященний Владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії. Архиєрею співслужили архимандрит Сергій Гаєк, Апостольський Візитатор для греко-католиків в Білорусії, протоєр. Іван Кулик, настоятель української парафії в Римі та протоєр. Дмитро-Петро Квич, віце-парох церкви Свв. Сергія і Вакха.

Присутні на молінні дякували Богові за прожитий рік та за всі благодаті, отримані від Бога у 2015 році, відтак просили в Господа щедрих ласк для себе, своїх родин та Батьківщини на наступний 2016 рік.

У своєму слові Владика Діонісій звернув увагу присутніх на молінні на те, що ми, у людській дійсності, маємо три часи: минулий, теперішній і майбутній, однак у Божій дійсності час – один. «Час людський плинний, він проминає, натомість час Божий – вічний: нині, і повсякчас, і на віки віків. Час людський наповнений війнами, сварками, конфліктами, час Божий, однак, є часом доброти, любові і миру. У людський час прийшов сам Господь Ісус Христос, тому навіть те, що погане у людському часі, набирає свій сенс», – наголосив проповідник. Архиєрей зауважив, що для тих, які вірять в Бога, навіть найгірший людський час має своє значення: «Час людський – це час випробування, коли віруюча людина має можливість стати кращою і більш духовною. І, як каже псалмопівець, «хоч би мені прийшлося перейти через вогонь і воду, я не побоюся зла, бо Ти зі мною Господи». Господь є завжди з нами: і тоді коди нам добре, і тоді коли нам погано. Пророк Ісая Говорить, що «коли б навіть тебе мама покинула, не бійся, Господь тебе ніколи не залишить». Господь є Паном всього, Він присутній в усіх обставинах людської історії. Все минається, однак Господь залишається той самий», – зауважив владика Діонісій.

Продовжуючи своє слово, владика наголосив, що важливо вміти дякувати Богові за все, особливо за прожитий час, бо це Богом дана мить.

На завершення Владика Діонісій побажав, щоб прийдешній, 2016 рік, був роком благодатним, а таким він буде тоді, «коли зуміємо казати Богові: “Так!”. Ідімо завжди разом з Господом, ми не самі», – підсумував владика Діонісій.

На завершення подячних молінь усі присутні заспівали разом пісню подяки святителя Амвросія, єпископа Медіолянського «Тебе, Бога, хвалимо».