В УКУ пройшла конференція на тему: «Важливість методів розпізнання плідності у житті християнського подружжя»
  • Срд, 17/04/2013 - 15:24
В УКУ пройшла конференція на тему: «Важливість методів розпізнання плідності у житті християнського подружжя»

З благословення Преосвященного Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ – Голови синодального комітету подружжя і сім’ї, Єпарха Бучацького УГКЦ, Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я та Комісії УГКЦ у справах родини 16 квітня 2013 року о 10.00 годині у приміщенні конференц-залу Українського Католицького Університету  відбулась конференція на тему: «Важливість методів розпізнання плідності у житті християнського подружжя».

         Метою конференції було активізувати служіння життю християнських подруж у Церкві, сформувати групу фахівців з методів розпізнання плідності (МРП), які будуть постійними активними працівниками при єпархіальних структурах Комісії у справах родини та Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я, в родинних пораднях; популяризувати МРП як один з важелів протидії абортам і контрацептивній ментальності.

         Розпочався даний захід Молебнем до Богоматері в каплиці УКУ, який очолив Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ.

         На початку конференції, яка розпочалась у конференц-залі УКУ,  з вступним словом до всіх присутніх звернувся Владика Дмитро: «кожна людська спільнота, найперше родина, має бути відбитком, іконою  Пресвятої Трійці. Це,  звичайно, недосяжний ідеал, але до нього треба стриміти. Ми хочемо, щоб всі наші родини, родини наших вірних греко-католиків мали дійсно справжнє християнське життя, щоби звести до нуля розлучення,  звести до нуля аборти,  вживання контрацепції, а пропагувати та навчати подругів Природних Методів Розпізнавання Плідності щоб дійсно сім’ї були уповні сім’ями, уповні черпали радість  із свого подружнього життя, щоб вони були по-справжньому щасливими у сімейному житті, і давали  життя своїм нащадкам, тобто, щоб сім’я не була лише як засіб для задоволення, але була для того, щоб виконати волю Господню, ту ціль, яку ставить Творець перед кожною родиною».

         Опісля естафету перебрали доповідачі, які розглянули такі теми:

«Виклики перед Церквою, пов’язані із захистом життя», доповідач о. Андрій Логін;

«Поширення контрацептивної ментальності», доповідач п. Стефан Дмитришин;

«Сутність методів розпізнання плідності», доповідач п. Олеся Кука;

«Вплив контрацепції на репродуктивну сферу подружжя», доповідач п. Галина Дацко;

«Погляд Церкви на дар участі людини у зародженні нового життя з Господом Богом», доповідач о. Богдан Тимчишин.

         Закінчилась конференція спільною фотографією та уділеним Архієрейським благословенням Преосвященного Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ для усіх присутніх.

         Після конференції Владика Дмитро та о. Богдан Тимчишин провели робочу зустріч з головами комісій у справах родини та їх заступниками де розглянули важливі питання з роботи комісії на календарний рік.

протодиякон Юрій Прилепський
заступник голови Комісії у справах родини
Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело: http://rodunaugcc.com