В Улашківцях відбулася реабілітація сімей учасників АТО
  • Втр, 18/09/2018 - 13:23

7-9 вересня 2018 р. Б. з благословення Преосвященного Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ – Єпарха Бучацького в Улашківській обителі отців Василіян вкотре відбулася реабілітація для сімей воїнів АТО.

В даній реабілітації прийняли участь шість сімей з дітьми демобілізованих учасників Антитерористичної операції на сході України, які проживають в м. Бучач, а провели її фахівці із Тернопільського реабілітаційного центру «Крок назустріч».

Курс реабілітації розпочався в п’ятницю, 7 вересня, Хресною Дорогою підчас якої кожен із учасників мав змогу спільно помолитися за те, що найбільше потрібне для нього.

Наступний день реабілітації розпочався Божественною Літургією, після якої учасникам реабілітації провели екскурсію по Улашківській обителі, в якій вони дізналися історію заснування монастиря, історію чудотворних ікон, змогли побачити процес відновлення наскального монастиря та багато іншого. Відтак розпочалася робота з психологами. Також цього дня сім’ї учасників АТО відвідали урочище «Червоне» в с. Нирків, де змогли побачити найвищий в Україні рівнинний водоспад — Червоногородський та руїни Червоногородського замку. Суботній вечір завершувався спільним переглядом художнього фільму.

Останній день реабілітації розпочався Божественною Літургією. Відтак після Літургії продовжилася праця з психологами.

Триденна реабілітація сімей учасників АТО завершилася подякою психологам, які провели цей курс реабілітації, о. Власію Фуцу, ЧСВВ – настоятелю обителі та всій братії монастиря, яка подбала про все необхідне для її проведення.