В УПЦ МП нажалілися депутатам Бундестагу на українців
  • Чтв, 11/12/2014 - 20:08

9 грудня цього року відбулася зустріч депутатів Бундестагу з головою Синодального інформаційного відділу УПЦ МП, єпископом Ірпінським Климентом. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ МП. Симптоматично, що цю делегацію німецьких парламентарів очолив один з найбільш промосковських депутатів Бундестагу Петер Гаувайлер, який неодноразову виступав з проросійськими заявами і то в часі російської агресії проти України.

Шеф Синодального інформаційного відділу УПЦ МП описав німецьким парламентарям Україну, як арену де горить полум’я релігійного протистояння і переслідування за віросповідною ознакою.  

Єпископу Клименту привиділось розпалювання міжконфесійної ворожнечі, спровоковане схизматичними релігійними течіями та представниками радикал-націоналістичних партій. Він також зазначив, що це є серйозним викликом для перспективи європейської інтеграції України. Також, голова Синодального інформаційного відділу УПЦ МП пожалівся німцям, що на УПЦ МП начебто чиниться великий політичний тиск.

Затятий москвофіл Петер Гаувайлер на всі жалі єпископа Климента патетично заявив: «Як можуть таке робити люди з Хрестом у руках?!». При чому шановний німецький депутат цілковито забув про фундаментальний принцип європейської демократії – вислухати іншу сторону.

Також симптоматично є те, що офіційний сайт УПЦ МП називає цю делегацію представниками Бундестагу. У той же ж час офіційний сайт Бундестагу жодним чином не пише про ці відвідини Петера Гаувайлера Києва. Це дає підстави вважати приїзд згаданого пана і його співучасників, як чисто приватний. Тобто згадана делегація не є представниками Бундестагу – колегіального органу, а приватною ініціативою німецьких парламентарів.