В XXXVI Апостольську подорож Папу провели українські сім’ї
  • Суб, 02/04/2022 - 11:39
Перед тим, як вирушити на Мальту, Папа Франциск у «Домі святої Марти» привітався з сім’ями українських біженців.

У суботу, 2 квітня 2022 р., Папа Франциск вирушив у свою 36-у Апостольську подорож – дводенні відвідини Мальти. Як вже зазначалося, цей візит відбувається під знаком трагічних подій в Україні, що позначилося вже на його початкові. Перед тим, як залишити «Дім святої Марти» у Ватикані, Святіший Отець привітався з деякими сім’ями українських біженців, які є гостями Спільноти святого Егідія. Їх також супроводжував кардинал Конрад Краєвський.

Серед присутніх були 37-річна мама з двома дітьми 5 і 7 років, що прибули до Італії приблизно три тижні тому зі Львова. Одна дитина мала операцію на серці. Дві інші сім’ї з 4 дітьми віком від 10 до 17 років прибули з Тернополя. Ці діти вже ходять до школи. Ще одна сім’я походить з Києва, а до Італії прибула три дні тому з Польщі. Це мама й тато з трьома неповнолітніми дітьми та 75-річна бабуся. Сім’ї мешкають у квартирах, наданих римлянками для потреб біженців.

Літак з Папою на борту відлетів на Мальту приблизно о 8.40 римського часу. Повітряна подорож триватиме приблизно 1,5 години.

Напередодні, згідно зі звичаєм, Папа Франциск побував у базиліці Santa Maria Maggiore, де перед іконою Діви Марії, Salus Populi Romani, ввірив свою подорож заступництву Пресвятої Богородиці.