В Зарваниці відбулися реколекції для дружин священників
  • Пон, 14/08/2017 - 13:12

З волі Божої та благословення Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ, 7-9 серпня 2017 р. Б, у Зарваниці уже в шосте відбулися реколекції для дружин священиків Бучацької єпархії.

Реколектантом був о. Дмитро Романко, працівник патріаршої комісії УГКЦ у справах родини та священик храму св. Климента Папи Римського у Львові, а темою реколекцій була: «Дорога Пресвятої Родини», це дорога цілковитої довіри людини до Бога і беззастережної опіки Бога над людиною. Глибоко духовні та практичні поради, як дружині священика, так і справжній християнці.

Реколектант доніс до нас те, що священик служить на парафії усією сім'єю. Духовній атмосфері сприяла мальовнича природа та молитовний дух Зарваниці. Реколекції чергувались з молитовними практиками такими, як: Св. Літургія, спільна вервиця, Хресна дорога, сповідь, духовні розмови. Отець реколектант зворушуючи кожну із нас до глибини душі, по іншому відкрив нам подію Благовіщення (Божу пропозицію), а від нас залежить прийняти її, чи ні.

о. Дмитро є одруженим священиком і тому наводив багато прикладів з власного життя та служіння на парафії. Для кожної із нас ці реколекції були особливими, просто чудовими, адже духовні та практичні поради, були влучними. Отже, такі реколекції для нас стали справжнім Божим даром. За ці дні ми відчули себе справжньою спільнотою, спільнотою помічниць наших чоловіків священиків. Приїздом канцлера о. Олега Ольховецького, спільним обідом, його зверненням та благословенням завершилися наші реколекції. Із глибоко-духовним піднесенням, та ноткою туги, ми роз’їхалися до дому дякуючи Богові за ці Благословенні дні та нашому Владиці за те, що він завжди сприяє у проведенні таких заходів для нас.

п. Ганна Стасюк