В Зарваниці відбулися реколекції для студентської молоді та викладачів Київської Архиєпархії
  • Втр, 28/05/2013 - 20:25

25-26 травня у Марійському паломницькому центрі в Зарваниці відбулися реколекції для студентської молоді, членів Київського товариства українських студентів-католиків «Обнова» та викладачів Київської Архиєпархії. Захід організований Центром академічного душпастирства Київської Архиєпархії з нагоди Року віри.

 

25 травня прочани з Києва відвідали музей-садибу Патріарха Йосифа Сліпого в с. Заздрість, де відслужили Літургію з настоятелем храму о. Андрієм Козаком та мали можливість ближче ознайомитись з подвижницьким життям Патріарха Йосифа. В Зарваниці учасники реколекцій відслужили Акафіст до Зарваницької Богородиці, молилися перед чудотворною іконою в парафіяльному храмі та відслужили вечірню з монахами студійського уставу. Великим благословенням була Архиєрейська Божественна Літургія в Соборі Зарваницької Божої Матері, що її очолив Архипископ і Митрополит Тернопільський Кир Василій в неділю, 26 травня. Окрім насиченого молитовно-літургійного життя, учасники реколекцій слухали науки-ділення під проводом о. Володимира Мальчина – голови Центру академічного душпастирства Київської Архиєпархії, духівника Київської «Обнови». Головною темою реколекцій були слова із утрені «Воскресіння Христове бачивши». На початку наук, реколектант відзначив, що ці реколекції відрізняються від великопісних реколекцій, зосереджених головно на покаянні та примиренні з Богом: «В час воскресний, коли досі лунає величне «Христос Воскрес», ми зосередимо нашу увагу на радості від зустрічі з Воскреслим Господом, щоб зрозуміти, що ці слова – це не просто привітання, а вияв нашої віри в одну з найголовніших правд, що її проголошує Церква по сьогоднішній день».

 

Відтак, усі науки були побудовані на роздумуваннях 11 воскресних євангелій з утрені із співом відповідних літургійних стихир під проводом бр. Григорія Березюка, семінариста Київської Трьохсвятительської Духовної Семінарії. Кожен з учасників уважно слухав Слово Боже, розважав над ним і таким чином підживлював свою віру. На завершення реколекцій, о. Володимир побажав усім учасникам реколекцій, щоб їхнє життя було свідченням того, що Христос таки воістину воскрес, що Він живий і продовжує свою спасительну місію у Церкві: «Бажаю, щоб усе Ваше життям було живим свідченням цієї благодатної новини, на якій базується наша віра». «Дякую Центру Академічного душпастирства за організацію реколекцій», – ділиться своїми враженнями Оксана Підкова, доцент кафедри землезнавства та геоморфології Київського національного університету імені Тараса Шевченка – «А найбільше дякую Богові за можливість побувати у Зарваниці, дороткнутись до невичерпного джерела Божої ласки і благодаті. Дякую Зарваницькій Божій Матері за безмежну любов, терпеливість і материнську ласку до нас грішних, за вислухані молитви і заступництво! Нехай Воскреслий Ісус перебуває разом з нами повсякчас!». З таким настановленням прочани повернулись до Києва, щоб з новим запалом свідчити, що Христос таки дійсно воскрес, і явився не лише Симонові Петрові та іншим учням, а всім, хто з вірою приймає Слово Боже і втілює його у своє життя.

 

Джерело: http://academchaplaincy.org.ua