В житомирській обласній бібліотеці презентували Біблію для дітей зі шрифтом Брайля
  • Срд, 23/05/2018 - 12:29

В Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича 22 травня презентували Біблію для дітей з вадами зору.

Презентував видання протопресвітер Житомирської Української греко-католицької церкви Віталій Сидорук.

«Сьогодні хотіли зробити презентацію першої в Україні дитячої Біблії, виданої для людей з порушенням зору. Ініціатором видання цієї книжки було об’єднання «Заплющ очі, дивись серцем», а підтримала і здійснила видання Київська єпархія Української греко-католицької церкви. Перша причина, чому саме ця книга – цей рік оголошений Радою церков Роком Біблії в Україні. Друга причина, чому саме наша церква її представляє, надрукувала і поширює – блаженніший Любомир Гузар, глава нашої церкви, річницю смерті якого будемо зараз з сумом вшановувати, в останні свої роки втратив зір. І втрата його зору ще більше відкрила нам його серце. І останні ці роки, коли вже був сліпим, він дуже переймався людьми з порушенням зору і дуже просив синод нашої церкви, щоб вони зайнялися друкуванням саме духовних книжок для слабозрячих», - пояснив протоієрей УГКЦ Віталій Сидорук.

Він зауважив, що видання Бібілії для дітей може стати «першою ластівкою» і початком добрих справ для слабозорих.

«Плануємо випускати цілу серію книжок духовних, як просив блаженніший Любомир Гузар. І бачимо, що потреба є. Після презентації ми можемо передати ці книжки тим, хто потребує. Сьогодні для презентації ми маємо 20 книжок. В першу чергу передамо бібліотекам і тим, хто займається із слабозорими дітьми», - сказав Віталій Сидорук.

Житомир.info