Вадовіце: подарунки Бенедикта XVI для музею Івана Павла II
  • Срд, 12/07/2017 - 12:02

Особисті речі, які папа емерит Бенедикт XVI передав в Музей Сімейного Будинку Івана Павла II, вперше доступні для відвідувачів. Відкриття виставки з подарунками колишнього понтифіка відбулося 11 липня 2017 р. в свято св. Бенедикта з Нурсії, небесного покровителя Європи.

Серед цінних експонатів знаходяться три перстені, які подарував Іван Павло II кардиналу Ратцінгеру, в тому числі один, пов'язаний з Великим ювілеєм 2000-го року. Бенедикт XVI передав також свою кореспонденцію з папою, коли був кардиналом, і фотознімок зроблений 30 жовтня 1988 року, під час св. Меси, яка відбулася з нагоди десятої річниці понтифікату Івана Павла II.

У листі на ім'я директора музею Папа-емерит написав, що своїми подарунками сподівається принести радість відвідувачам музею і поглибити їх любов до св. Івана Павла II і Церкви. Він висловив також думку, що передані сувеніри будуть вказувати відвідувачам велич і доброту святого.

Бенедикт XVI відвідав Вадовіце та сімейний будинок свого великого попередника 27 травня 2007 р, про що нагадує його запис в Пам'ятній Книзі музею і переданий у дар рельєф зображення Божої Матері, з печаткою папського герба.