Вандали за одну ніч побували у чотирьох церквах Відня
  • Пон, 31/03/2014 - 12:40

У Соборі св. Стефана 37-річний чоловік скинув з мармурового постаменту статую св. Юди Тадея. А у трьох інших церквах були зруйновані статуї святих, скинуті дерев'яні розп'яття і розбиті чаші зі свяченою водою.

Австрійська агенція APA повідомила, що 37-річний Ібрагім А. планував ще зруйнувати образ Ісусового Серця в бічному вівтарі катедрального собору, але його зупинила громада і передала в поліцію.

У поліції чоловік сказав, що ним керувало релігійне «надхнення» і він прирівняв віддавання шани фігурам до ідолопоклонства. За словами поліцейських, чоловік виглядав на психічно неврівноваженого, але не було підстав помістити його в установу для психічнохворих.

Парох собору св. Стефана сказав, що там час від часу стаються неприємні випадки, оскільки його відвідують паломники і туристи.

Також у суботу серйозних збитків завдано трьом іншим храмам Відня: розбиті статуї, скинуті та потрощені розп’яття.

Невідомо, чи винуватцем цих актів вандалізму був той самий чоловік, чи хтось інший. Хоча час від часу випадки вандалізму в храмах Відня стаються, цей «вибух насильства» шокує, – сказав агенції Kathpress о. Даріуш Схутський.

Він підкреслив, що ці неприємні події «незвичні для зазвичай мирного співіснування релігій в австрійській столиці, і не зможуть йому зашкодити».

За матеріалами: http://info.wiara.pl