Івано-Франківський Карітас надав допомогу для 46 родин кримчан-біженців
  • Суб, 19/04/2014 - 11:12

Карітас Івано-Франківськ УГКЦ завжди намагається організовувати свою працю, відповідаючи на виклики часу, що постають перед суспільством. І сьогодні, уперше за 23 роки незалежності, ми разом із місцевою громадою навчаємося надавати допомогу власним вимушеним переселенцям – кримчанам.

Напередодні Великодня місцевий Карітас організував допомогу для 46 кримських  сімей на загальну суму 11336,54 грн. Великодні кошики з пасками,  продуктові набори, до складу яких входять риба, м’ясні вироби,  сир, яйця були роздані 17 квітня в будинку «Просвіти» в Івано-Франківську. Допомога стала можливою завдяки пожертвам   вірних Української Греко-Католицької Церкви та жителів Івано-Франківська в рамках благодійної  акції «Година твоєї праці – дар Господеві», яку Карітас щорічно організовує  для забезпечення роботи благодійної їдальні.

«Українська Греко-Католицька Церква завжди солідарна з людьми, які знаходяться в потребі. Карітас, як структура, яка  реалізовує місію соціального служіння Церкви, надає допомогу, незважаючи  на те, якою мовою  розмовляє людина, якої вона конфесійної приналежності, які її політичні погляди чи звідки вона родом. Для нас  є важливим  тільки  одне – підтримати людину, яка потрапила в  складну  життєву ситуації, допомогти  задовольнити її найнеобхідніші потреби. 

Вручення  продуктових наборів – це перший крок  для виявлення проблем та оцінки потреб кожної  родини. Івано-Франківський Карітас буде докладати максимум зусиль, щоб  допомогти кожній людині, кожній дитині, яка була вимушено переселена з Криму», – каже о. Володимир Чорній, директор Карітасу-Івано-Франківськ УГКЦ.

В Івано-Франківській області на рівні обласної державної адміністрації  організована координаційна рада з питань надання допомоги населенню під час надзвичайних ситуацій. Загалом, за даними ради, в області зараз перебувають 227 кримчан, які були змушені покинути свої домівки в Автономній Республіки Крим, зокрема 135 дорослих та 92 дітей, з-поміж яких є немовлята 2013 року народження.

За даними спеціалізованих служб та міських самоврядувань, зараз до 2000 переселенців з Криму перебувають на теренах Волинської, Львівської, Івано-Франківської і Закарпатської області.

Повідомила Надія Чорна

Джерело: http://news.ugcc.org.ua