Варшава: коло 10 тисяч учасників зібрав 17-й Марш за життя і сім’ю
  • Втр, 20/09/2022 - 10:41

Різні ініціативи відбулися у понад 150 містах і містечках Польщі, згуртувавши кількасот тисяч дідусів і бабусь, дорослих, молоді й дітей.

Понад десять тисяч людей пройшли вулицями Варшави, беручи участь в 17-му Національному марші за життя та сім’ю, який відбувався 18 вересня. Схожі ініціативи відбулися в 150 містах країни, зібравши сотні тисяч учасників.

Цьогорічний марш проходив під гаслом «І обіцяю тобі», що є алюзією на шлюбні обітниці. На початку маршу подружні пари відновили свої шлюбні присяги. Вулицями столиці пройшли батьки з дітьми, публічні особистості, члени рухів та асоціацій, духовенство та похилі віком. Учасники несли прапори та червоні і білі повітряні кульки. А подружні пари мали спеціальні серця, на яких були написані їхні імена та роки подружнього життя. «Життя є прекрасним», «Нехай живуть діти», «Батьківство починається із зачаттям. Однакова відповідальність. Рівні права», – такі гасла можна було прочитати на транспарантах.

 

«Ми будуємо велику спільноту, групу людей, які є рішучими захисниками життя, подружжя та сім’ї. Ми даємо прилюдне свідчення того, що подружжя є надзвичайно цінним. Його потрібно захистити, особливо тепер, коло воно зазнає важких атак і перебуває в кризі», – зазначив Павел Оздоба, Голова Центру життя та сім’ї, відповідальний за проведення маршу, слова якого знаходимо в прес-релізі про подію, що завершилася урочистою Святою Месою.

Через відеопослання учасників варшавської ходи привітав Глава Держави Анджей Дуда. «Я дуже радий, що ви знову крокуєте вулицями Варшави. Дідусі й бабусі, батьки і матері, діти і майбутні батьки, сформували сьогодні велику радісну спільноту. Разом ви даєте прилюдне свідчення відданості найблагороднішим ідеалам. Вони виражають переконання в тому, що сильна сім’я є успішним майбутнім нашої батьківщини», – підкреслив Президент Польщі.