Вартоломей І римському духовенству: шлях до єдності – неспинний
  • Срд, 04/04/2018 - 15:00

«Навіть якщо він є повільним, навіть якщо, іноді, зустрічаються труднощі, шлях до єдності наших святих Церков є неспинним, бо цього прагне Бог», – сказав Константинопольський патріарх Вартоломей І, приймаючи у вівторок, 3 квітня 2018 р., у своїй резиденції в Стамбулі, духовенство Римської дієцезії.

Сімдесятка священиків з дієцезії Папи під проводом Вікарія архипископа Анджело Де Донатіса здійснює великоднє паломництво християнськими святинями Туреччини. Однією із зупинок під час цієї прощі став стамбульський квартал Фанар, де розташований осідок Константинопольського патріарха. Вікарій Святішого Отця для Римської дієцезії переказав Його Святості Вартоломею вітання від Папи Франциска.

Вітаючи паломників, Константинопольський патріарх зупинився також на питанні різниці дат святкування Пасхи, зазначаючи, що починаючи від XVI сторіччя, віддалення між григоріанським та юліанським календарем призвело до різних дат святкування цього свята. «Ми впевнені, – сказав він, – що як лиш визріє відповідний час, наші Церкви зуміють зі смиренням та готовністю впровадити в життя спільний проект».

«Ви прибули з Риму, – додав патріарх, – де єпископом є наш любий брат Папа Франциск. Глибока спільність намірів поєднала нас вже від його обрання та виявилася плідною протягом цих п’яти років його понтифікату, збираючи нас разом під час різних подій та нагод».