«Ваша Матір-Церква не забула про вас», - Глава УГКЦ в Парагваї
  • Втр, 28/03/2017 - 10:53

26 березня Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав відвідав з пастирським візитом українську греко-католицьку парафію у місті Енкарнасьйо́н, Республіка Парагвай. Вірні даної парафії мали нагоду спільно молитися Божественну Літургію, яку Блаженніший Святослав очолив у катедральному соборі Пресвятої Богородиці – Матері Воплоченого Бога “Nuestra Señora de la Encarnación” латинського обряду.

Співслужили з Блаженнішим Святославом: владика Даниїл (Козлінський), Єпарх єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині та Апостольський візитатор в Республіці Парагвай, Уругвай, Чилі та Венесуелі; владика Франциск Хав’єр Пістіллі Скорзара, єпископ дієцезії Енкарнасьйо́н, Республіка Парагвай; парох української громади в Енкарнасьйо́н та прилеглих каплицях о. Володимир Филипов, о. Гектор Зіммер, о. Нестор Гарапчук та о. Тарас Гавришко. На Літургії були присутні також священики УАПЦ в Республіці Парагвай, катехитки Серця Христового та понад 400 вірних української греко-католицької громади.

«Перш за все дозвольте мені сердечно передати вам вітання від ваших братів і сестер з України, яка вже третій рік терпить наслідки війни, але є країною вільною, яка захищає свою свободу! Сьогодні Господь Бог дає мені можливість бути посередником між різними частинами нашого українського народу в різних країнах світу, щоб ми відчували себе однією родиною», - звернувся у своєму слові Глава УГКЦ до присутніх у храмі.

«Хочу сказати вам – ваша Матір-Церква не забула про вас! Незважаючи на болі і страждання які нині переживає, думає про вас, молиться за вас, хоче почути і підтримати вас, хоче підтримувати цю єдність через Господа нашого Ісуса Христа», - продовжив архиєрей.

Розважаючи над Євангелієм 4-ї неділі Великого посту, Блаженніший Святослав наголосив на тому, сьогоднішнє Євангеліє робить нас свідками моменту звільнення людини, звільнення сина одного батька, який був поневолений злим духом. «Це є подібним до того, як в старозавітніх часах Божий народ міг пізнати свого Бога в момент визволення з єгипетської неволі. Більше того, визволяючи свій народ, утвердив його як націю і як народ святий, який носить ім’я свого Бога. Тому у сьогоднішньому Євангелії Христос показує себе як Всемогутній Бог Ізраїля, Воплочений Бог, який прийшов у цей світ, щоби визволити нас від рабства гріха і смерті, і воскреснути на третій день», - сказав проповідник.

«Ми можемо бути вільними тільки тоді, коли маємо віру в Бога. Бо віра – це є той вузол єдності між людиною і Богом, коли маємо вільний доступ до джерела свободи, яким є Господь наш Ісус Христос», - додав на завершення Глава УГКЦ.

Після Божественної Літургії в салоні організації «Просвіта» м. Енкарнасьйо́н відбувся святковий обід з нагоди візиту Глави і Отця УГКЦ в Республіці Парагвай.

Повідомив о. Тарас Гавришко