Васильянин з Червонограда провів день духовної віднови для полтавської молоді
  • Пон, 20/03/2017 - 19:46

18 березня у Молодіжному центрі м. Полтави відбувся день духовної віднови для полтавської молодіжної спільноти "Українська молодь – Христові", яку провів отець Ігнатій Москалюк, настоятель монастиря отців василіян у м. Червоноград, що на Львівщині.

Розпочалася духовна зустріч зі знайомства, де кожен, окрім власної презентації, мав можливість поділитися духовним досвідом, вірою, певними ідеями, думками та проаналізувати чим відрізняється духовна людина від релігійної.

За словами ієромонаха існує ключова риса, яка відрізняє релігійну людину від духовної. "Релігійність як така притаманна кожному з нас, бо Господь створюючи людину, створив її так, щоб вона вдосконалювалася, шукала правду та пізнавала свого Творця. - зауважив отець-ігумен під час зустрічі - Але релігійна людина ставить у центр саму себе, а духовна людина бачить у серцевині свого життя Бога та свого ближнього."

Священик наголосив на важливості постійного вдосконалення та зростання у християнській вірі. Більше того, кожен з нас повинен мати за обов'язок допомогти нашому ближньому, іншій людині віднайти віру, тобто зустріти у своєму житті живого Бога. "Таке завдання перед нами ставить сам Господь Бог, - додав отець Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, - незважаючи на різні тяжкі обставини нашого життя, нам потрібно рухатися у напрямку світла, яким є Христос".

Протягом такого відкритого спілкування полтавські умхівці ділилися своїми думками та ідеями щодо побудови певної моделі християнської поведінки у сучасних суспільних реаліях. Також молоді полтавці мали можливість поставити священику запитання на різну тематику.

Довідка

Полтавський осередок молодіжної організації “Українська молодь – Христові” (УМХ) було утворено 7 грудня 2014 року на базі парафії Пресвятої Трійці Української Греко-Католицької Церкви.

“Українська молодь – Христові” або УМХ – це організація, заснована митрополитом Андреєм Шептицьким в Галичині у 1930-х роках. У наш час осередки УМХ функціонують як християнські клуби за інтересами, і до них можна вступати незалежно від конфесійної приналежності.

До осередку УМХ в Полтаві приходить як місцева молодь, так і родом з інших частин України, які тут живуть, працюють або навчаються. Молоді люди хочуть разом показати, що Церква – не обов’язково лише для старшого покоління. Духовним наставником спільноти є о. Максим Кролевський. Окрім проведення духовних зустрічей, священик також навчає молодь італійської мови.