Ватикан: черговий етап праці над Апостольською конституцією про Курію
  • Срд, 19/02/2020 - 17:45

Добігає до завершення чергова зустріч Ради Кардиналів – спеціального органу, скликаного Святішим Отцем для допомоги в управлінні Церквою та реформуванні Римської Курії.

Від 17 до 19 лютого 2020 р. у Ватикані знову зібралися кардинали, що входять до Ради Кардиналів. В нарадах взяли участь всі її члени, і ті, що служать на різних континентах: Оскар Марадіяга з Гондурасу, Райгард Маркс з Німеччини, Шон Патрік О’Меллі зі США та Освальд Ґрасіяс з Індії, так і ті, що служать у Ватикані: Державний Секретар П’єтро Паролін та Голова Губернаторства Джузеппе Бертелло.

Святіший Отець брав участь в усіх засіданнях, окрім того, яке збіглося із загальною аудієнцією в середу вранці. Остання нарада відбувається за участі Папи в середу після обіду. В працях беруть участь також Секретар Ради Кардиналів єпископ Марчелло Семераро та додатковий секретар Марко Мелліно.

Як повідомляє Ватиканський прес-центр, праця була зосереджена на проектові Апостольської конституції про Римську Курії. Члени Ради Кардиналів провели поглиблений перегляд тексту, наново опрацьованого з врахуванням зауважень, наданих дикастеріями Римської Курії та деякими експертами, як також кардиналами, що проживають в Римі. Подальший перегляд проекту відбуватиметься під час квітневої сесії.