Ватикан: Державний Секретаріат змінить свою назву?
  • Срд, 30/10/2013 - 19:59

У рамках змін, що відбуваються у даний час у Ватикані можна очікувати, що Державний Секретаріат Святого Престолу змінить свою назву на "Папський Секретаріат", – сказав в інтерв'ю газеті "Corriere della Sera" єпископ Марчелло Семераро, секретар Ради Кардиналів.

13 квітня цього року Святіший Отець призначив цю групу з восьми осіб, аби допомагала йому порадами в управлінні Вселенською Церквою та вивченні проекту перегляду Конституції "Pastor Bonus" Римської Курії.

Як повідомляє wiara.pl, вже в Апостольській Конституції Папи Павла VI Regimini Universae Ecclesiae від 1967 року йдеться про "Secretaria Status seu Papalis" – Державний Секретаріат, чи Папський, хоча це останнє визначення не використовувалося. На думку єпископа Семераро, нинішнє визначення "Державний Секретар" може бути неправильно трактоване як свого роду політичний секретаріат. Натомість Святішому Отцеві залежить на наголошенні церковного виміру Державного Секретаря, його підтримки для служіння Папи як Єпископа Риму і глави Вселенської Церкви. Крім того, у терміні "Державний Секретар" вбачають багато посилань на час Церковної Держави. Натомість "Папський Секретаріат" більше підкреслює функцію служіння Вселенській Церкві.