Ватикан: для доступу на територію вимагається наявність «Green Pass»
  • Пон, 20/09/2021 - 17:04

Щоб увійти на територію Ватикану, від 1 жовтня потрібен документ, який підтверджує щеплення, нещодавнє одужання від Covid-19 або ж негативний результат тесту. Винятком є участь у богослужіннях.

Президент Папської Комісії в справах Держави-Міста Ватикану видав розпорядження, оприлюднене 20 вересня 2021 р., в якому йдеться про те, що, починаючи від 1 жовтня цього року, вхід на територію Держави-Міста Ватикану та до ряду екстратериторіальних об’єктів, допускається лише за наявності ватиканського цифрового Covid-сертифікату (Ватиканський Green Pass), або ж відповідного сертифікату іншої держави, що підтверджує вакцинацію від SARS-Cov-2, оздоровлення від зараження вірусом або ж проведення тесту з негативним результатом.

У вступі до розпорядження зазначається, що під час аудієнції, наданої 7 вересня, Святіший Отець наголосив на необхідності гарантувати здоров’я та добробут трудової спільноти в пошані до гідності, прав і фундаментальних свобод кожного її члена, та доручив Губернаторству Держави-Міста Ватикану видати це розпорядження з метою впровадження всіх необхідних заходів для запобігання, контролю та протидії надзвичайній ситуації в охороні здоров’я.

Виняток передбачається для тих, які беруть участь у літургійних богослужіннях, в цьому випадку вимагається дотримання санітарних приписів щодо соціального дистанціювання, використання засобів індивідуального захисту та недопущення скупчень людей.

Дотримуючись всього того, що визначено законодавством щодо охорони здоров’я та безпеки працівників на робочих місцях, відповідні адміністрації повинні подбати також про дотримання цього розпорядження, метою якого є також дбання про безпеку та здоров’я працівників. Служба з питань здоров’я та безпеки на місцях праці при Дирекції охорони здоров’я та гігієни проводитиме відповідні перевірки.