Ватикан: експерти обговорять як боротися з торгівлею людьми та рабством
  • Птн, 23/08/2013 - 19:31

Феномен рабства і торгівлі людьми будуть обговорювати 2-3 листопада у Ватикані. Папська Академія наук і Папська Академія соціальних наук, у співпраці з Всесвітньою федерацією католицьких медичних асоціацій, проаналізують ситуацію  цього трагічного явища і спробують виробити план боротьби з ним. Інтерес до сучасного рабства став збільшуватися в 2000 р., що було пов'язано з розширенням процесів глобалізації. Згідно з даними Міжнародної організації праці, за період з 2002 по 2010рр., жертвами примусової праці стали 20,9 млн. чоловік. В основному вони були задіяні у виробництві або піддавалися сексуальному використанню. Дослідники стверджують, що щорічно близько 2 млн. людей стають жертвами сексуального рабства, з них 60% − дівчата.

Жертвами торгівлі людськими органами щорічно стає близько 20 тис. чоловік. У них нелегальним шляхом видаляють печінки, нирки, підшлункові залози, рогівки, легені й навіть серце. "Але ці цифри є лише вершиною айсберга, тому що злочинці роблять все можливе, щоб приховати свою діяльність", − йдеться у відповідному звіті Міжнародної організації праці за 2012р.

Канцлер Папської академії наук, аргентинський єпископ Марсело Санчес Саронда, в інтерв'ю Радіо Ватикану розповів, що згідно з деякими дослідниками, через кілька років торгівля людьми перевищить за своїми обсягами торгівлю зброєю і наркотиками, ставши найприбутковішим видом кримінальної діяльності. Він підкреслив, що Папа Франциск кілька разів звертав особливу увагу міжнародного співтовариства на глибину цієї болючої соціальної драми сучасності, й тому конференція, яка пройде у Ватикані, буде саме плодом його ініціативи.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va