Ватикан: eRosary, електронна вервиця для молоді
  • Срд, 16/10/2019 - 13:47

У Ватикані відбулося представлення інтерактивного пристрою, покликаного допомогти молоді молитися розарій. Ініціатива зродилася в лоні «Всесвітньої мережі молитви Папи».

На початку цього року, зустрічаючись в одну з неділь із паломниками на площі Святого Петра у Ватикані, Папа Франциск активував свій профіль на «Click To Pray», офіційній платформі Всесвітньої мережі молитви в наміренні Папи, відомій також як «Апостольство молитви». Він, зокрема, сказав: «Тут я публікуватиму намірення та прохання про молитву за місію Церкви. Заохочую, насамперед, вас молодих завантажувати додаток Click To Pray, й надалі молячись разом зі мною розарій за мир».

У вівторок, 15 жовтня 2019 р., у Ватикані представлено чергову ініціативу «Всесвітньої мережі молитви Папи», покликану допомогти молоді молитися на вервиці, згуртовуючи юнаків і дівчат в молитві за мир. Спеціальний браслет активується автоматично, коли робиш знак святого хреста. Інтерактивний пристрій інтегрується із застосунком «Click To Pray», завантаженим на смартфон чи таблет, запускаючи аудіосупровід із зображеннями та персоналізованим вмістом, покликаними сприяти навчанню та поглибленню молитви розарію.

Вервиця й технології

Як зауважив о. Фредерік Форнос, ТІ, міжнародний координатор «Всесвітньої мережі молитви в наміреннях Папи», ця ініціатива приурочена Надзвичайному місійному місяцеві, проголошеному Папою Франциском на жовтень цього року. «Під час Всесвітнього Дня молоді в Панамі, – додав священик, – Папа особливо просив допомогти молодим людям молитися на вервиці за мир у світі».

У контексті різних ініціатив, запропонованих на цей жовтень, який також є місяцем Розарію, «Апостольство молитви» вирішило приготувати інструмент, що допомагатиме юнакам і дівчатам молитися на вервиці в їхньому цифровому світі, використовуючи доступні сьогодні технології. За допомогою пристрою можна обрати між традиційним Розарієм і тематичними вервицями, що постійно оновлюватимуться, тощо.