Ватикан готовий до прийому журналістів на Синоді Єпископів
  • Втр, 30/09/2014 - 21:48

До відкриття третьої Надзвичайної сесії Синоду Єпископів на тему сім'ї та шлюбу залишається всього кілька днів. У зв'язку з цим прес-служба Апостольського Престолу опублікувала деякі дані, які стосуються інформаційного забезпечення та логістики форуму. Відзначається, що впродовж засідань Синоду прес-служба Апостольського Престолу буде відкрита щодня, навіть по неділях. 3 жовтня 2014 р., за два дні до відкриття заходу, запланована прес-конференція з Генеральним секретарем Синоду Єпископів, кардиналом Лоренцо Балдіссері, який познайомить з інформацією щодо теми і методів роботи форуму. Протягом Синоду відбудуться три прес-конференції. На одній з них, 18 жовтня, буде надано спеціальне послання учасників асамблеї. 

Для більш ефективної комунікації з журналістами заплановано регулярне проведення брифінгів, в ході яких глава прес-служби о. Федеріко Ломбарді, розповідатиме про останні актуальні події та рішення учасників надзвичайної сесії. Починаючи з другого тижня роботи форуму, в брифінгах з журналістами прийматимуть участь також деякі Отці. 

Публікацію виступів учасників не передбачено, але за деякими публічними подіями в рамках третьої Надзвичайної сесії Синоду Єпископів можна буде стежити за допомогою телетрансляцій, організованих Ватиканським телевізійним центром. Прес-служба Апостольського Престолу надасть для користування журналістам кілька комп'ютерів і забезпечить покриття безкабельним інтернетом. 

В якості експерименту 3 жовтня 2014 р. в твіттер-каналі @HolySeePress буде створений хештег #synod14, за яким можна буде відстежувати актуальну інформацію щодо роботи асамблеї.