Ватикан готує два документи про гендер
  • Срд, 14/03/2018 - 15:33

Святий Престіл готує два документи про гендерну ідеологію, повідомив Архиєпископ Анджело Дзані, секретар Конгрегації у справах католицької освіти. Один з документів готує саме ця дикастерія. Його опублікують не пізніше, аніж за два місяці у формі листа, адресованого всім єпископатам.

Проте Конгрегація не дискутуватиме з гендерною ідеологією, але пригадає основні принципи християнського виховання у цьому відношенні. Більш поглиблений документ, що враховує різні антропологічні аспекти цієї ідеології, готує Конгрегація доктрини віри.

Архиєпископ Дзані нагадав, що спасительною місією Церкви є турбота про цілісний розвиток людини, а також її сексуальність. Гендерна теорія викликає виправдану тривогу, бо, як зазначив Папа Франциск, вона пропагує «суспільство без гендерних відмінностей і баналізує антропологічні основи сім'ї», а «ідентичність людини є індивідуальним вибором».

Папа Франциск неодноразово гостро критикував цю ідеологію. Під час прес-конференції після поїздки до Азербайджану Папа назвав її проявом ідеологічної колонізації та війною з подружжям.