Ватикан і Конвенція про захист дипломатів
  • Птн, 28/09/2012 - 00:00

Святий Престол приєднався до Конвенції ООН про захист дипломатів. Відповідний документ підписав 26 вересня в Нью-Йорку секретар Ватикану у справах взаємин з державами Архиєпископ Домінік Мамберті. "Конвенція про запобігання та покарання злочинів проти осіб, що користується міжнародним захистом, а також дипломатів" – документ з 70-х років минулого століття.

 

Як пояснив ватиканський Державний секретаріат, приєднання до Конвенції демонструє прихильність Святого Престолу в боротьбі з цим видом злочинності, а також просування цінностей братерства, справедливості та миру шляхом забезпечення верховенства права у міжлюдських та міжнародних взаєминах.

 

"Приєднання до Конвенції підтверджує увагу, яку Святий Престіл приділяє міжнародним засобам судового співробітництва у сфері боротьби із злочинністю – йдеться у ватиканському повідомленні. – Вони є, а також ця Конвенція, ефективним захистом від злочинної діяльності, яка загрожує світові та людській гідності. Це рішення є не лише проявом бажання Святого Престолу співпрацювати задля належного захисту дипломатичного персоналу, також власного та акредитованого при ньому, але й допомагати міжнародному співтовариству в захисті від тероризму". У повідомленні також згадано зусилля щодо пристосування законів Ватикану до міжнародних стандартів, в які вписується також приєднання до Конвенції про захист дипломатів.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie