Ватикан: Конференція про цілісний людський розвиток з нагоди 50-річчя «Populorum Progressio»
  • Птн, 31/03/2017 - 14:35

З нагоди 50-річчя енцикліки блаженного Папи Павла VI «Populorum Progressio» (Поступ народів), що припадала 26 березня 2017 року, у Ватикані 3 та 4 квітня відбуватиметься міжнародна конференція на тему: «Перспективи служіння цілісному розвиткові людини: 50 років після Populorum progressio». Захід, організований Дикастерією служіння цілісному розвиткові людини, має на меті поглибити богословські, антропологічні та душпастирські перспективи енцикліки, зокрема, в тому, що стосується праці людей, які трудяться у сфері підтримки людської особи, а також сформулювати орієнтири для діяльності цього новоствореного ватиканського відомства.

У конференції візьмуть участь, зокрема, члени колишніх Папських Рад, які від 1 січня поглинула нова дикастерія (Справедливість і мир, Єдиним серцем, душпастирства мігрантів і подорожуючих та душпастирства служби охорони здоров’я), а також представники єпископських конференцій та їхніх комісій «Справедливість і мир». До них приєднаються представники католицьких харитативних організацій міжнародного рівня та дипломатичного корпусу, акредитованого при Святому Престолі.

Після вступного слова кардинала Петера Кодво Тюрксона, Префекта Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові та богословського представлення теми з боку кардинала Ґерхарда Людвіґа Мюллера, Префекта Конгрегації Віровчення, праці конгресу зосередяться на аналізі трьох фундаментальних протилежностей людської особи: тіло-душа, чоловік-жінка та особа-суспільство. Крім великих програмних доповідей з боку експертів в різних ділянках, передбачено свідчення про те, як Церква безпосередньо анґажується на корить найслабших.

У понеділок, 3 квітня, кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар, відслужить для учасників конференції Святу Месу в базиліці Святого Петра, а на вівторок запланована зустріч зі Святішим Отцем Франциском.