Ватикан: квитки для проходу через "Святі двері"
  • Суб, 15/08/2015 - 15:05

Вперше в історії  паломники, які протягом Року Милосердя побажають пройти через "Святі двері" у ватиканській базиліці, повинні будуть пред’явити квиток, із зазначеною на ньому датою і годиною свого візиту. Його можна буде замовити на сайті www.im.va і отримати безкоштовно. Ця ініціатива допоможе врегулювати вхід паломників в базиліку, розповів о. Ліберії Андреата, керівник Ватиканського бюро паломництв (Opera Romana Pellegrinaggi), відповідальний за логістику під час Ювілею.

Особи, які не матимуть доступу до інтернету, зможуть отримати квиток в спеціальному бюро, яке відкриється в Замку Ангела в Римі і офісах Ватиканського бюро паломництв. Після реєстрації, власник квитка повинен буде продемонструвати його на контрольному пункті при вході на вулицю Кончиліоцийоне, що веде до Ватикану. Введення квиткової системи, пов'язане, між іншим, із заходами безпеки.

Згідно з останніми даними науково-дослідного інституту "Censis" в Рік Милосердя в Рим можуть прибути 33 мільйони гостей. Це на 8 млн. більше, ніж в ювілейний 2000-й рік. У той час місто Рим і Ватикан мали, принаймні, шість років, щоб підготуватися до події. На цей раз - всього вісім місяців. Повідомляє сайт Радіо Ватикану.