Ватикан: Міжнародний консультаційний орган молоді
  • Пон, 25/11/2019 - 10:49

Двадцять юнаків і дівчат з різних частин світу призначені членами нового дорадчого органу у Ватикані, покликаного допомагати в розвиткові молодіжного душпастирства.

Дикастерія в справах мирян, сім’ї й захисту життя повідомляє про створення Міжнародного молодіжного консультаційного органу. Таким чином ватиканське відомство відповідає на заклик, вміщений у Кінцевому документі «молодіжного» Синоду 2018 року, щоби посилити свій Відділ у справах молоді «представницьким органом міжнародного рівня».

До цього органу призначені 20 юнаків і дівчат з різних частин світу та з деяких міжнародних церковних рухів, товариств і спільнот. Йдеться про молодь, що вже залучалася до різних етапів синодального процесу, зокрема, брала участь у Міжнародному форумі молоді, організованому дикастерією в червні минулого року з метою сприяти втіленню в життя Апостольского напоумленння «Christus vivit». Імена членів, призначених на триріччя, можна знайти на сайті Дикастерії.

Перша зустріч консультаційного органу запланована в Римі на квітень 2020 року. Він відіграватиме важливу дорадчу роль, співпрацюючи з Дикастерією в справах мирян, сім’ї та захисту життя в поглиблюванні питань, що стосуються молодіжного душпастирства й суміжних тем.