Ватикан: молодь хоче мати успішну родину, але світ їй у цьому не допомагає
  • Птн, 25/10/2013 - 11:26

"Не молоде покоління, а обставини їхнього життя вороже ставляться до сім'ї", – нагадує Архиєпископ Вінченцо Палья. Ватикан готується до великого свята сімей, одного з останніх етапів Року Віри, що відбудеться у найближчі вихідні. З цієї нагоди глава Папської Ради у Справах Сім'ї нагадує, що щасливе сімейне життя  і надалі залишається синонімом особистого щастя для майже всіх молодих людей. А при цьому сьогодні сімей стає все менше, і вони стають слабкими і ламкими.

Як повідомляє Радіо Ватикану, Архиєпископ Палья застерігає, щоб провину не перекладати лише на молодих людей, бо вони не гірші за своїх батьків або бабусь і дідусів. Однак, попередні покоління могли розраховувати на доброзичливу до сім’ї культуру та систему суспільства. Нині цього всього просто немає. Сім'я програє культові его. Ось чому так важливо, на думку глави ватиканської дикастерії, визнання основних прав сім'ї.

"Не забуваймо, що сім’я, як правова одиниця, існує протягом століть. Це не винахід останніх років. Він присутній у всій історії. Сім'я є першим місцем, де ми вчимося бути разом. Це перше "ми". Визнання сім'ї суб’єктом права є необхідним, особливо в наш час, коли все зосереджено виключно на правах особи. Звичайно, ці права святі й непорушні. Але горе нам, якщо ми зосереджуватимемося виключно на них , нехтуючи "ми" сім'ї", – сказав Архиєпископ Палья.