Ватикан: На базиліку св. Петра чекають душпастирські реформи
  • Пон, 04/10/2021 - 14:09

Папа Франциск планує душпастирські реформи в базиліці св. Петра у Ватикані - храмі, який щодня відвідують паломники та туристи з усього світу.

За словами архипресвітера базиліки, кардинала Мауро Гамбеті, зміни відбуватимуться відповідно до вказівок для капітулу базиліки св. Петра, затверджених Папою наприкінці серпня.

За словами єрарха, розглядаються різні можливості, починаючи від змін у ватиканській літургії, впровадження нових мов, форм молитви та адорації. Більша увага буде приділена постаті св. Петра.

"Ми хочемо, щоб люди зрозуміли святість цього місця, а також відкрили його красу - особливо літургії та творів мистецтва, присутніх у цій святині", - сказав кардинал Гамбеті.

На думку Папського вікарія для Держави Ватикан, потрібно враховувати присутність людей, які не мають глибокої віри, але, відвідуючи базиліку, виявляють духовний вимір та бажання «спілкуватися з Трансцендентністю, навіть якщо вони не можуть описати це словами".

«Вони переживають своєрідний землетрус, який ламає їх основи та порушує глобальні проблеми та прагнення, навіть якщо вони приїжджають сюди досить розкидані, тому що на них впливають різні стимули з різних напрямків. До цих людей потрібно підійти або принаймні показати, що бажання, які вони відкривають у собі, можуть мати певну основу. Тому ми повинні адаптувати до них свій спосіб спілкування. Не саме повідомлення, а спосіб передавання того, що ми говоримо про Ісуса, щоб вони могли зрозуміти. Мова краси, твори мистецтва, краса цього місця також можуть допомогти у цьому", - сказав кардинал Гамбеті.