Ватикан на форумі ООН
  • Срд, 26/09/2012 - 00:00

"Перед лицем нових шансів і проблем, які сьогодні стоять перед світом, ми потребуємо фактичного правового управління в глобальному сенсі. А для того, щоб воно було ефективним, повинно мати чіткі і об’єктивні критерії у формі непорушної гідності людини і природного закону" – сказав у нью-йоркській штаб-квартирі ООН глава ватиканської дипломатії Архиєпископ Доменік Мамберті. Він став представником Апостольської Столиці на зустрічі високого рівня ООН на тему правового регулювання на місцевому і міжнародному рівнях.

 

Представник Ватикану звернув увагу на те, що без об’єктивного і трансцендентного критерію, яким є непорушення гідності людини, само поняття правового регулювання стає чимось неоднозначним. Наприклад, ми стаємо свідками постійного розвитку законів і регуляцій, які неодноразово суперечні між собою, творять хаос і підважують довіру до самого права. Часом появляється таке правове регулювання, яке виростає з перебільшених візій людини і не служить її добру.

 

Ще одним тривожним явищем є ухвалення під виглядом демократії законів, які є виразом волі вузької групи інтересів і не служать загальному добру. Все це, на думку Апостольської Столиці, вказує на нагальну потребу відштовхуватись від природного закону, як на рівні держав, так і на міжнародному рівні. Прикладом згубних наслідків правового регулювання, яке не служить людині і спільному добру, були великі тоталітаризми ХХ століття.

 

За матеріалами: radiovaticana.va