Ватикан на захист сім'ї в ООН: для багатьох країн це проблема
  • Срд, 25/06/2014 - 11:15

Святий Престіл чітко виступив на захист сім'ї на форумі Ради з Прав Людини в ООН. Папський дипломат, Архиєпископ Сільвано Томазі, зазначив, що багато країн нині трактують сім'ю як проблему. Різні сили намагаються знищити її як пережиток минулого і перешкоду на шляху емансипації особистості та створення більш вільного, більш егалітарного і щасливого суспільства.

Архиєпископ Томазі застеріг від протиставлення окремої особи та сім’ї. Сім'я не применшує гідності та прав особистості. Більшість людей власне у сім'ї знаходять опору. У відповідному сімейному середовищі, зберігаючи взаємодоповнюючі ролі матері та батька, діти найкраще розвиваються. Ватиканський дипломат неодноразово нагадував, що сім'я і шлюб засновані на союзі чоловіка і жінки. Таким, зрештою, бачить шлюб і Загальна Декларація Прав Людини.

Представник Ватикану закликав держави та суспільство захищати і підтримувати сім'ю. Він також із радістю прийняв ініціативу святкування 20-ї річниці Міжнародного Року Сім’ї, повідомляє Радіо Ватикану.