Ватикан намагаються виключити з ООН
  • Чтв, 24/10/2013 - 10:20

Антикатолицькі групи підтримки легалізації абортів запустили масштабну кампанію, в якій домагаються позбавлення Святого Престолу статусу постійного спостерігача при Організації Об'єднаних Націй.

Поруч з організаціями підтримки легалізації абортів – таких як Центр репродуктивних прав  (CRR) та Плановане батьківство (PP) – у агресивній кампанії проти Ватикану та Католицької Церкви бере участь американська група підтримки легалізації абортів – Католики за вибір (CFC), яка пропагує, незважаючи на свою привабливу назву, переконання, які суперечать науці Церкви.

За словами Остіна Русе, глави Католицького інституту з прав людини та сім'ї (C-FAM) у Нью-Йорку і Вашингтоні, Апостольська Столиця на засіданнях ради ООН зазвичай одноосібно боронить право на життя ненароджених дітей та цінності природної сім'ї. Саме тому, багато впливових активістів, які вважають, що аборт повинен бути універсальним правом людини, а поняття сім'ї має бути повністю викорінене, заявляють, що Ватикан повинен бути виключений з Організації Об'єднаних Націй.

У відео, яке організація CFC розмістила на своєму веб-сайті, її представники стверджують, що Ватикан блокує всі «прогресивні» ініціативи, покликані відстоювати свободу і здоров'я жінок. CFC також стверджує, що Апостольська Столиця є занадто маленькою державою, щоб мати вплив на прийняття ключових, для розвитку людства, рішень.

Ще наприкінці 90-их років минулого століття антикатолицькі групи підтримки легалізації абортів намагалися виключити Ватикан з Організації Об'єднаних Націй. Саме тоді, у відповідь на напади CFC та інших груп, католицькі організації розпочали кампанію, яка полягала у надсиланні листів до ООН, на підтримку діяльності Святого Престолу щодо захисту прав людини.

Організація CFC (раніше Католики за вільний вибір) була створена в 1973 році і з перших років своєї діяльності підтримує аборти і агресивно нападає на Католицьку Церкву. Феміністки CFC домагаються широкого доступу до контрацепції, стерилізації, сприяння поширенню гомосексуалізму та надання одностатевим союзам статусу шлюбу.

У 1980-2007 роках на чолі CFC була колишня монахиня Френсіс Кісслінг, котра після виходу з монастиря вийшла заміж, а опісля – розлучилася. Саме вона стала директором однієї з перших клінік, яка здійснювала аборти в Нью-Йорку і намагалася переконати інших католиків, що CFC зі своїм багатомільйонним бюджетом, є установою вірною католицизму. В своєму розпорядженні CFC має численні господарські споруди і мережі партнерських організацій, зокрема, в Латинській Америці.

Три роки тому, на одній з наукових конференцій у Принстонському університеті (США), Ф. Кісслінг закликала позбутися раз і назавжди асоціювання абортів зі злом і визнати загальне право на аборт. «Мене не хвилює, як це буде зроблено, – лунав голос активістки, – чи через Конституцію, ООН, державні чи федеральні законодавчі акти, чи з боку талібів».

За матеріалами: http://info.wiara.pl/