Ватикан: нові Нунції Апостольського Престолу
  • Нед, 28/04/2013 - 23:23

"Кожен єпископ і представник Папи повинен завжди невпинно звіщати любов Христа аж до кінців світу", – сказав кардинал Держсекретар Тарчізіо Бертоне. Єрарх 27 квітня ввечері очолив св.Літургію у Ватиканській базиліці св. Петра, під час якої уділив єпископські свячення трьом новим Апостольським Нунціям: Етторе Балестрера з Італії, Міхаелю Банаху із США і Браяну Удайгве з Камеруну. Вони будуть дипломатичними представниками Святого Престолу в Колумбії, Папуа-Нова Гвінея і в Беніні.

 

Під час Літургії найближчий співпрацівник Папи говорив про необхідність служіння аж до хреста. "Віддати своє життя означає бути готовим скласти в служінні іншим дари, які ми отримали від Бога", – сказав кардинал Бертоне. Він наголосив, що ми часто легко в дар віддаємо матеріальні речі, однак, нам набагато важче служити тим, хто шукає істини. "Ми повинні запалювати світло в серцях тих, хто ходить у темряві, сіяти мир, радість і надію в тих, хто страждає від самотності, труднощів чи несправедливості", – відзначив ватиканський єрарх.

 

На кінець кардинал Бертоне нагадав слова Папи Франциска, який сказав, що християни повинні освітлювати прикордонні ситуації, периферії, в яких віруючі найбільш піддаються нападам з боку тих, хто хоче забрати у них віру.

 

За матеріалами: radiovaticana.va