Ватикан: новобранці Папської Гвардії складуть присягу в жовтні
  • Срд, 18/03/2020 - 12:05

Щороку на початку травня у Ватикані відзначається день Папської Швейцарської Гвардії, в який новобранці цієї найменшої у світі армії, що відповідає за безпеку Наступника святого Петра, складають присягу. Ця дата пов’язана з героїчним свідченням вірності та відданості, яку виявили гвардійці 1527 року під час облоги Риму військами імператора Карла V. Того травневого дня 147 гвардійців героїчно віддали своє життя, захищаючи Папу Климента VII.

На згадку про ці події саме 6 травня новобранці Папської Швейцарської Гвардії складають присягу «вірно, віддано та чесно служити» Папі та його законним наступникам, «посвячувати їм усі свої сили, жертвуючи, якщо це буде необхідно, навіть своїм життям, захищаючи їх». На свято прибувають родичі новобранців та офіційні делегації зі Швейцарії.

У зв’язку із ситуацією, що склалася в світі з огляду на поширення коронавірусної інфекції, складення присяги перенесено на 4 жовтня 2020 року. Про це читаємо в комюніке, поширеному 16 березня. В заяві уточняється, що 6 травня передбачено лише церемонію покладення вінка на честь полеглих 1527 року, що пройде без присутності громадськості.