Ватикан: підготовчий курс для новобранців швейцарської гвардії
  • Срд, 10/06/2020 - 11:54

П’ять новобранців швейцарської гвардії проходять літній курс у Ватикані. Він розпочався 1 червня 2020 року і триватиме два місяці, - заявив речник військового формування Урс Брейтенмосер.
Нові рекрути походять з кантонів Люцерн, Берн, Сент-Галлен, Урі та Нідвальден. Перші тижні курсу присвячені ознайомленню з майбутніми обов'язками у Ватикані, вивченню італійської мови та проходженню ретельного медичного обстеження.

Восени всі новобранці пройдуть навчання у штабі поліції італомовного кантону Тічіно на півдні Швейцарії. Відбудуться заняття з права та психології, безпеки та стрілянини, порятунку та тактики. Після цього навчання призовники повернуться до Ватикану, щоб розпочати службу.

Швейцарська гвардія служить Папі від 1506 р. Її офіцери та солдати відповідають за особисту охорону Святішого Отця та контролюють вхід  до Ватикану. Будинок св. Марти, де живе Папа Франциск, охороняють спільно гвардійці та ватиканські жандарми.

Наразі гвардія нараховує 135 чоловік. Швейцарські католики віком від 19 до 30 років, які повинні проходити обов'язкову військову службу у своїй країні, можуть подати на неї заявку. У Ватикані вони служать два роки.