Ватикан подав сигнал усьому світові
  • Пон, 30/06/2014 - 17:03

"Сигналом усьому світові є те, що Апостольська Столиця серйозно ставиться до справи сексуальних зловживань, вчинених духовенством – таке рішення трибуналу Конгрегації Доктрини Віри щодо карного вилучення з духовного  стану колишнього нунція в Домініканській Республіці Архиєпископа Йозефа Весоловського", – прокоментував о. Адам Зак, директор Центру захисту дітей у Кракові.

"Хоча це сумна новина, проте це дає впевненість, що Святий Престіл діє не дивлячись на особу і займану нею посаду в церковній єрархії. Закон застосовується однаково до всіх," – сказав о. Зак дорогою до Гданська на симпозіум на тему "Сексуальне насильство щодо дітей і підлітків. Міждисциплінарний огляд".

На думку єзуїта, нинішнє рішення є позитивним сигналом, хоча справа болісна і ніколи не мають траплятися події, в яких був звинувачений Архиєпископ Весоловський.

Суд першої інстанції при Конгрегації Доктрини Віри призначив карне виключення з духовного стану Архиєпископа Весоловського – оголосила Прес-служба Святого Престолу минулої п’ятниці. 65-річний священик має право протягом двох місяців звернутися до суду другої інстанції, тим самим – як зазначив о. Зак – його права були дотримані.

Натомість кримінальне провадження в органах міста-держави Ватикан розпочнеться з моменту, коли рішення суду Конгрегації Доктрини Віри буде остаточним.