Ватикан: працівники без ковідного паспорту не отримають зарплату
  • Срд, 29/09/2021 - 09:56

Римська Курія на повній швидкості долучається до світового санітарного режиму. Починаючи від 1 жовтня, особа, котра не має «зеленого паспорту», не зможе прийти на роботу, її відсутність буде визнана невиправданою, і в результаті – вона не отримає зарплату. Однак, соціальні виплати продовжуватимуть виплачувати.

Приписи щодо цього містяться в декреті, який підписав держсекретар Апостольської Столиці П’єтро Паролін, і був опублікований 28 вересня. Контролювати наявність паспортів мають певні дикастерії, а ймовірні винятки від цього обов’язку вирішуватимуться індивідуально для кожного випадку. У листі не йде мова про альтернативні рішення, такі як віддалена робота з дому.

Таким чином Держсекретаріат розширив декрет, виданий в середині вересня для Держави Ватикан. Відповідно до нього, усі працівники і гості Держави Ватикан повинні доказати, що отримали щеплення, перехворіли останнім часом чи мають негативний результат тесту на COVID-19. Цей припис стосується території Ватиканської держави, а також усіх екстериторіальних об’єктів в Римі та Кастель-Гандольфо. Контроль за цим покладено на Ватиканську жандармерію.

Ці приписи не стосуються учасників богослужінь, однак лише на час їх тривання. Тим самим Ватикан приєднався до рішення католицького єпископату Італії, відповідно до якого учасники богослужінь і паломництв не повинні представляти «антиковідні» докази.