Ватикан: презентація проекту «Вчитися красі»
  • Втр, 17/01/2017 - 18:53

19 січня у Папській раді з культури відбудеться презентація проекту «Вчитися краси», присвяченого дослідженню рівня освіти духовенства та митців стосовно творів мистецтва у християнському культі.

З доповідями виступлять кардинал Джанфранко Равазі, президент цього ватиканського відомства, і монс. Нунціо Галантіно, генеральний секретар Італійської єпископської конференції. У підготовці проекту взяли участь відділ «Мистецтво і віра» при Папській раді з культури, Управління з культурної духовної спадщини і культовим спорудам при Італійській єпископській конференції та Фонді церковного надбання, культури і мистецтва.

Метою проекту є дослідження рівня естетичної, історичної та художньої підготовки священиків і ченців, пастирських служителів та працівників культури при дієцезіях (викладачів релігії, катехитів, екскурсоводів, волонтерів тощо), а також специфічної підготовки художників, що працюють над створенням творів в місцях відправлення культу і для літургічного використання. Дослідження буде проходити на території Італії, щоб створити свого роду «карту», яка допоможе визначити перспективи навчання тих, хто працює або буде працювати в якості замовників і виконавців церковних творів мистецтва.