Ватикан прийняв нові родини сирійських біженців, допомігши попереднім знайти засоби для прожиття
  • Пон, 03/04/2017 - 18:28

Нещодавно перші сім’ї сирійських біженців, які були прийняті у ватиканських квартирах, отримавши необхідну допомогу для того, щоб могти самостійно утримуватися, звільнили ці квартири для трьох інших сирійських сімей: двох християнських та мусульманської, що нараховують, загалом, 13 осіб.

У повідомленні Апостольської Елеумозінерії зазначається, що дві християнські родини зазнали на батьківщині переслідування та інші прояви дискримінації з огляду на свою віру. Вони прибули до Італії в березні. Перша складається з мами із двома дітьми, бабусі, тітки та знайомої, яка мешкала разом з ними, а друга сім’я – це молода пара, в якої кілька тижнів тому народилася перша донечка. Мама протягом кількох місяців перебувала в полоні бойовиків так званої «Ісламської держави».

Врешті, третя родина – це та, що першою прибула до Італії в лютому 2016 року в рамках гуманітарних коридорів, започаткованих стараннями Спільноти святого Еґідія та об’єднань деяких протестантських Церков Італії. Вона складається з подружньої пари, що має двох дітей. Діти відвідують початкову школу, а мама здобуває освіту, розпочавши кілька днів тому практику, необхідну для того, аби працевлаштуватися.

Крім трьох сімей, що прибути до Італії в рамках згаданих гуманітарних коридорів та проживають у ватиканських квартирах, Апостольська Столиця економічно підтримує 21 особу, що прибули до Італії разом з Папою Франциском з грецького острова Лесбос та проживають у приватних помешканнях чи при чернечих інститутах.

Загалом, через гуманітарні коридори, до Риму прибули 70 сімей, що нараховують 145 людей. Крім забезпечення належного утримання при парафіях, спільнотах та товариствах, волонтери також супроводжують сирійських біженців на шляху до повної інтегрованості, починаючи від вивчення мови.