Ватикан просить контемплятивні спільноти про особливу молитовну підтримку
  • Пон, 25/02/2013 - 15:06

«Преподобний Отче, Преподобна Мати, в цей час, коли Церква з хвилюванням слідкує за останнім днями світлого понтифікату Його Святості Бенедикта XVI та очікує приходу наступника, якого під проводом Святого Духа оберуть кардинали, зібрані на Конклаві, після того, як спільно проаналізують знаки часу Церкви і світу, звертаюся до вас із цим посланням», – читаємо в листі із закликом до молитви, який кардинал Тарчізіо Бертоне, Державний Секретар Святішого Отця, цими днями надіслав до членів спільнот затворницького богопосвяченого життя.

«Прохання про молитву, яке Святіший Отець Бенедикт XVI скерував до всіх вірних, щоб супроводили його в хвилини передачі Петрового служіння в Господні руки, в час довірливого очікування нового Папи, – пише кардинал Бертоне, – особливо стосується цих обраних членів Церкви, якими є контемплятивні богопосвячені особи. Святіший Отець Бенедикт XVI впевнений, що саме від вас, із ваших монастирів, розсіяних в усьому світі, він зможе почерпнути цінний ресурс тієї молитовної віри, яка протягом століть супроводжує та підтримує шлях Церкви. Наступаючий Конклав зможе, таким чином, в особливий спосіб на світлу чистоту вашої молитви та прослави Бога».

Державний Секретар Апостольської Столиці зазначає, що Бенедикт XVI, постановивши присвятити своє подальше життя молитві, призадумі та спогляданню Всевишнього, дав нам «найбільш знаменний приклад того духовного піднесення, яке виявляє найсправжніший та найглибший вимір кожного церковного акту, тобто вимір Святого Духа, Який керує Церквою».

«Святіший Отець, якому я представив думки, висловлені в цьому листі – завершує кардинал Бертоне, – виявив своє схвалення, прохаючи подякувати вам та засвідчити його любов та пошану до вас».

Джерело: Радіо Ватикан