Ватикан: різдвяний концерт під знаком солідарності у сфері освіти
  • Птн, 14/12/2018 - 15:03

Вечір музики та солідарності у Ватикані: артисти з різних куточків світу зберуться у Ватикані, щоб розділити радість Різдва та підтримати освітні проекти в регіонах, постраждалих від війни.

Ввечері, 15 грудня 2018 р., до Ватикану знову повертається «Різдвяний Концерт». Вже 26-й з черги вечір музики і солідарності збере в залі Павла VI артистів з різних куточків світу, які виступатимуть наживо, натомість запис концерту здійснить «Canale 5» телерадіокомпанії «Mediaset», що транслюватиме його в різдвяну ніч 24 грудня та у повторі наступного дня.

Солідарність з молодими біженцями і постраждалими від війн

Концерт має доброчинний характер, а цьогорічний випуск, що проходитиме під гаслом «Творімо мережу через освіту», присвячений молоді, яка з причини збройних конфліктів змушувана відмовлятися від можливості навчатися та здійснювати свої життєві плани. Кошти, зібрані в рамках ініціативи, будуть розподілені для фінансування двох проектів. Для збору пожертв через SMS активовано спеціальну лінію солідарності.

Перший з проектів – це ініціатива «Місій Дона Боско» в Уґанді, де знайшли притулок чимало біженців із сусідніх країн, в яких тривають збройні конфлікти, зокрема, із Південного Судану. У таборі біженців Палабек, відкритому 2017 року, салезіяни інвестують у майбутнє миру, дбаючи про професійну підготовку молоді.

Інший проект здійснюється Папською Фундацією “Scuolas Occurentes” в Ербілі на півночі Іраку, що рік тому був звільнений від бойовиків так званої ісламської держави. Війна поставила під загрозу майбутнє цілого покоління, тож для дітей і підлітків, які проживають у таборах біженців, можливість відвідувати школу стає єдиним способом вирватися з тенет нерівності.

Організатори та учасники

«Маленька краплина вирішення для великих проблем», – сказав архиєпископ Вінченцо Дзані, Секретар Конгрегації Католицької Освіти, представляючи концерт, що відбувається під патронатом цього відомства Святого Престолу, відповідального за супровід католицьких шкіл, університетів та ініціатив у світі.

Під час концерту, ведучим якого буде відомий італійський телеведучий та актор Джеррі Скотті, співатимуть, серед інших, поп-зірка зі США Анастейша, італійська співачка Алессандра Аморозо, пуерто-ріканський музикант і співак Хосе Фелісіяно, Хусей аль-Жасми з ОАЕ, Ермал Мета з Албанії, Альваро Солер з Іспанії а також хорові колективи з США та Італії. Музичний супровід здійснюватиме Італійський Універсальний Симфонічний Оркестр.