Ватикан розширює наукові дослідження в Африці
  • Птн, 24/05/2013 - 11:50

У Папському Латеранському університеті відкривається кафедра африканських досліджень. Вона буде вивчати культурні та соціальні основи для політичного розвитку африканських країн, повідомляє kipa/apic.

 

Кафедра увійде до складу філософського факультету. Її назвали на честь кардинала Бернардена Гантена (1922–2008) з Беніну – першого африканського Куріального кардинала, який довгий час обіймав високі посади в Католицькій Церкві.

 

«Африка зі своїми численними етносами, сімейними структурами, релігійними та культурними традиціями є чудовим полігоном для нових форм демократії», – зазначив директор департаменту африканських досліджень університету Мартін Нкафу Нкемнкіа.

 

Президент Беніну Томас Боні Яйі подякував Ватикану за новий дослідницький напрямок. Під час презентації кафедри у Ватикані він відзначив важливість досліджень Латеранського університету в Африці.

 

Нова кафедра планує, поряд з курсами і семінарами, проводити конгреси і колоквіуми. Вона буде тісно співпрацювати з Фондом кардинала Гантена, який 2009 року заснували уряд Беніну і Єпископська конференція цієї західноафриканської країни.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru