Ватикан: ще один мирянин на чолі відомства Римської Курії
  • Срд, 30/11/2022 - 20:20

Прийнявши зречення Префекта Секретаріату з економічних питань, Папа Франциск призначив на його місце мирянина, який дотепер був Секретарем цього відомства.

У середу, 30 листопада 2022 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск прийняв зречення з уряду Префекта секретаріату з економічних питань, подане «з особистих мотивів» о. Хуаном Антоніо Ґерреро Альвесом, sj. Зречення набирає чинності від 1 грудня. Його наступником Святіший Отець призначив дотеперішнього Секретаря цього відомства Максіміно Кабальєро Ледо. Таким чином він стане ще одним мирянином на чолі відомства Римської Курії. Нагадаємо, що Дикастерію в справах комунікації очолює мирянин Паоло Руффіні.

У повідомленні прес-служби Святого Престолу зазначається, що Папа щиро дякує отцеві Ґерреро за «відданість, виявлену під час служіння в Апостольській Столиці», де йому вдалося «добре впорядкувати економіку». «Це була важка та вимоглива праця, що принесла численні плоди. Святіший Отець запевняє його у своїх молитвах», – читаємо в комюніке.

У контексті цього повідомлення отець Хуан Ґеррера надіслав листа працівникам і співробітникам Секретаріату, пояснивши причини свого рішення: «Вам відомо, – пише він, – що я цього року переніс хірургічну операцію, після якої триває лікування, яке має деякі побічні ефекти, що ускладнюють виконання настільки вимогливого завдання, яке я здійснюю і яке вимагає фізичної ефективності та ментального зосередження, кращих від тих, як є в мене на даний час».

Максіміно Кабальєро народився 1959 року в іспанському місті Меріда. Закінчивши економічний факультет Автономного університету Мадрида, Кабальєро здобув ступінь магістра ділового адміністрування в Бізнес-школі IESE в Барселоні. Двадцять років він працював як керівник фінансів у кількох європейських країнах, на Близькому Сході та Африці. Максіміно Кабальєро одружений і має двоє дітей. У 2007 році він переїхав із сім’єю до США, де проживав до призначення Секретарем Секретаріату з економічних питань Святого Престолу, що сталося на початку серпня 2020 року. Під час свого перебування в США Кабальєро займав різні посади у сфері фінансів всесвітньо відомої компанії Baxter Healthcare, що спеціалізується на виготовленні ліків та наданні послуг у сфері охорони здоров’я.