Ватикан уперше візьме участь у Венеціанському кінофестивалі
  • Птн, 07/08/2015 - 15:39

Найменша у світі держава буде презентувати документальний фільм «Найменша армія в світі», який докладно розповідає про будні Швейцарської  гвардії

Уперше в історії Венеціанського міжнародного кінофестивалю цього року одним з його учасників стане Ватикан, повідомляє німецька католицька агенція KNA.

На 72-му Венеціанському фестивалі (Mostra Internazionale del Cinema), який проходитиме з 2 по 12 вересня, найменша держава представлятиме документальний фільм «Найменша армія в світі», який докладно розповідає про будні Швейцарської гвардії.

Стрічку, яка була створена в Телевізійному центрі Ватикану (CTV), демонструватимуть у позаконкурсній програмі.

Автор картини італійський документаліст Джанфранко Панноне висловив надію, що його робота зацікавить учасників і гостей фестивалю. Оцінювати роботи буде міжнародне журі, на чолі з мексиканським режисером, володарем премії «Оскар» за кінокартину «Гравітація» Альфонсо Куароном.
Венеціанський міжнародний кінофестиваль (Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica) вперше був проведений у 1932 році як частина венеціанського бієнале. Він є одним із найавторитетніших фестивалів у царині кіномистецтва.

Цього року на Венеціанському фестивалі не буде представлено жодної російської  картини.