Ватикан видалив з офіційного сайту інтерв’ю Папи для «La Repubblica»
  • Нед, 17/11/2013 - 22:15

Апостольська Столиця вирішила видалити із офіційного вебсайту Ватикану інтерв’ю, яке Папа Франциск дав Еудженіо Скальфарі, засновнику італійської газети «La Repubblica». Про це інформує Радіо Ватикану.

Як пояснив речник Ватикану, о. Федеріко Ломбарді, опублікована розмова є журналістським текстом, що є плодом розмови пана Скальфарі зі Святішим Отцем, і «є достовірною в загальному значенні, однак без дослівного цитування» слів Папи Франциска.

За словами о. Ломбарді, Папа особисто не провів авторизацію цієї розмови. «З огляду на журналістський характер цього тексту, його не слід вважати офіційним вченням Папи», – додав речник Ватикану.

Нагадаємо, що раніше співпрацівник прес-центру Ватикану, отець Томас Росіка, розповів про те, що Еудженіо Скальфарі не записав на диктофон і не зробив нотаток у блокноті свого інтерв’ю з Папою Франциском, тому текст є реконструкцією їхнього діалогу. Найбільший сумнів у цьому тексті викликав уривок, що розповідає про ймовірний містичний досвід, який Папа Франциск пережив одразу після обрання на конклаві.